Έξι στους δέκα βλέπουν θετικά τη διαπραγμάτευση

Έξι στους δέκα πολίτες βλέπουν με θετικό τρόπο τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Μάρτιο, την ώρα που η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη για τη συμφωνία της 2οης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ενώ πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του προσώπου του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι ενός 36% που έχουν αντίθετη άποψη. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, το 51% πιστεύει πως η Ελλάδα δε βγήκε ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, ενώ το 23% θεωρεί ότι βγήκε χαμένη και το 20% το αντίθετο.

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 50% δηλώνει ικανοποίηση και το 48% δυσαρέσκεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός σε ποσοστό 63%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά ενώ «Κανένας από τους δύο» απαντά το 13%.

Εν τω μεταξύ η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη παρουσιάζει πτώση. Το 59% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Υπουργό Οικονομικών πολύ ή αρκετά, έναντι του 75% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το Φεβρουάριο, ενώ το 40% δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου (από 24%).

Σε υψηλό ποσοστό είναι η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος 51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική έχουν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική – 77% αρνητική).

Tο βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Μάρτιο δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή».