«Συγγνώμη» Φλαμπουράρη στους Πολωνούς για τη «συμμαχία με τους ναζί»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, απέστειλαν την Πέμπτη (26/03) οι Πολωνοί που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Έλληνες πολίτες. Στην επιστολή τους χαρακτηρίζουν την αναφορά του κ. Φλαμπουράρη για συμμαχία της χώρας τους με τη ναζιστική Γερμανία ως κατακριτέο και επονείδιστο λάθος που θα έπρεπε να διορθωθεί άμεσα, κάτι που έγινε. Οι υπογράφοντες την επιστολή ζήτησαν από τον Υπουργό να αναγνωρίσει το λάθος του και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Πολωνών και με δήλωσή του απέδωσε το λάθος του σε αδυναμία της στιγμής και ζήτησε συγγνώμη.

Η δήλωση-απάντηση του κ. Φλαμπουράρη:

«Αγαπητοί/ες κύριοι και κυρίες,

Πήρα την επιστολή σας και θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν εννοούσα αυτό που εκφράστηκε με αυτή μου τη φράση, γιατί αυτό πλήττει βάναυσα την αλήθεια εκείνης της μαύρης εποχής. Έχω την αίσθηση ότι υπήρξε μια τρομερή παρεξήγηση που οφείλεται μάλλον στις σχέσεις και τις συμμαχίες μεταγενέστερων περιόδων. Στο βαθμό που η παρεξήγηση αυτή οφείλεται σε εμένα από αδυναμία της στιγμής, ζητώ συγνώμη».