Οι εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία αυξάνουν την εισροή μεταναστών

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», τόνισε πως αποτελεί πρόβλημα η αύξηση των μεταναστών. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν είναι τουρισμός οι μεταναστευτικές ροές κ. Λοβέρδο».

Επισήμανε πως «η αύξηση στις μεταναστευτικές ροές του 2013 με το 2014 είναι 285%», εξηγώντας πως στις εξελίξεις στη Λιβύη και στη Συρία. Πρόσθεσε ότι «από το Μάρτιο του 2014 έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω της ανόδου του ISIS».

Ο κ. Δρίτσας κατάστησε σαφές πως «δεν αληθεύει ότι άλλαξε ο τρόπος αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και απευθυνθείτε στους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος. Η έρευνα διάσωσης διεξάγεται με τις ίδιες εγκυκλίους και δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς αυτό». Συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες είναι χρέος κάθε χώρας η διάσωση των ανθρώπων σε κάθε είσοδο μεταναστών. Υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμιά διαφορά σε σχέση με τους πρόσφυγες για τις επαναπροωθήσεις, είναι τα ίδια ποσοστά και οι ίδιοι αριθμοί».

Απευθυνόμενος στον Βουλευή της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι 6 σκάφη του λιμενικού παραγγέλθηκαν στα ναυπηγεία της Κροατίας, ενώ τα δικά μας δεν έχουν δουλειά.