Σε επαγρύπνηση οι αρχές για την ύποπτη σκόνη που εστάλη στην Ευελπίδων - Το βράδυ τα αποτελέσματα της ανάλυσης

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις Αρχές μετά την ανεύρεση φακέλου με ύποπτη σκόνη στο κτίριο της 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς οι υπάλληλοι που εξετάστηκαν από τα συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ ραδιενέργειας που υποβλήθηκαν.

Το δείγμα εστάλη σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και, παρότι συνήθως η ανάλυση διαρκεί 24 ώρες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών το αποτέλεσμα αναμένεται αργά το απόγευμα. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Πυροσβεστικής και του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν εκκενώσει το πρωί προληπτικά το κτίριο.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία και, κατόπιν, επετράπη σε υπαλλήλους και όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος, να αποχωρήσουν από το κτίριο. Ο φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία περιείχε λευκή σκόνη και ένα τετρασέλιδο έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες ως παραλήπτης του φακέλου υπήρχε το όνομα της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.