Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας

Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας με τους δανειστές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών και αριστερών οργανώσεων μεταξύ των οποίων η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής της νέας συμφωνίας με τους δανειστές στην Ομόνοια από όπου στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος επίσης.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας εν όψει των συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων που οργανώνονται από πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών που οδηγεί σε νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας ήταν από νωρίς παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.