Συλλαλητήρια το απόγευμα για το πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα, ημέρας ψήφισης του νομοθετήματος στη Βουλή. Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα».

Καταγγέλλει ακόμη ότι το πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των “διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων” που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς». Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει στις 6.30 μ.μ. το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αντιδρώντας στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη νέα φοροεπιδρομή και την αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο όπου τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ακόμη ότι το πολυνομοσχέδιο «φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ και θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων».