Υπεξαίρεση 800.000 ευρώ από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά!

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ώστε να απολογηθεί για τις πράξεις του

Τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά “δείχνουν” τα στοιχεία “φωτιά” που ήρθαν στο φως, έπειτα από καταγγελίες του αρμόδιου υφυπουργού για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανού περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας φέρεται ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 800.000 ευρώ από το ταμείο μέσα σ’ ένα μήνα. Ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε από την οικονομική αστυνομία.

Η ποινική δίωξη, που άσκησε σε βάρος του η επίκουρη Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αφορούσε στο αδίκημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και στο αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013  και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του  2014,  είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα  800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως πληθαίνουν…