Κουρουμπλής προς τράπεζες: Δώστε τις παιδικές κατασκηνώσεις σας για τη φιλοξενία προσφύγων

Στην αναζήτηση κάθε πιθανής λύσης για την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεχιζόμενων προσφυγικών ροών βρίσκεται η κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε σχετική επιστολή προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, το αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών είναι να παραχωρήσουν τις κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους, προκειμένου σε αυτές να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής κάνει έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στην ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πατρίδα μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών, που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και κλείνουν τα σύνορά τους. Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει τις επείγουσες ανάγκες στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη θετική του εισήγηση, προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση της κυβέρνησης οι κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής δεν θέτει συγκεκριμένο χρονικό όριο διαμονής των προσφύγων, αλλά ούτε και όρους ή προβλέψεις για το πώς θα επαναχρησιμοποιηθούν -από άποψη υγιεινής και ασφάλειας- οι κατασκηνώσεις από τα παιδιά.