Σάλος με τον χαριστικό νόμο για τους κουκουλοφόρους

Σάλος έχει προκληθεί με το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες από τους δεκαέξι κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία του “Πρώτου Θέματος”.

Τα δύο μέλη της ομάδας “Ρουβίκωνας”, συνελήφθησαν από την αστυνομία λίγη ώρα μετά την επίθεση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, κάνοντας χρήση του χαριστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τους κουκουλοφόρους, παρότι είναι ύποπτοι για την τέλεση νέων αδικημάτων. Μάλιστα και οι δύο, είχαν συλληφθεί ξανά για διάφορες επιθέσεις του “Ρουβίκωνα”, τρεις φορές ο ένας και τέσσερις ο άλλος, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση γεννά έντονες αντιδράσεις, αφού φέρνει ουσιαστικά στο προσκήνιο το καθεστώς ανοχής στη βία, μέσω της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου από την κυβέρνηση. Με το συγκεκριμένο νόμο, μετατρέπεται το αδίκημα της “κουκούλας” από κακούργημα σε πλημμέλημα, εκτός κι αν διαπράττεται ληστεία ή έγκλημα, επομένως η προφυλάκιση δεν επιβάλλεται σε πλημμελήματα.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 37 ετών οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη το παραβατικό παρελθόν των δύο ανδρών που τους καθιστά ύποπτους για τέλεση παρόμοιων αδικημάτων στο μέλλον και τους άφησαν ελεύθερους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των δύο συλληφθέντων, που μάλιστα δεν εμφανίστηκαν με δικηγόρους, ήταν μεγάλη ομάδα αλληλέγγυων που τους συνόδευσε κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.