The Good Example

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει παράνομες πράξεις για τα εκάστοτε ψηφοθηρικά της συμφέροντα, κάνοντας αυτούς που σέβονται τους νόμους να νιώθουν κορόιδα και δίνοντας το κακό παράδειγμα σε στρατούς νέων που βλέποντας ότι μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους του διά της πλαγίας οδού θα σπεύσουν σε αυτήν. Τρανταχτό παράδειγμα του παρελθόντος οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Και ναι, ξέρω ότι η κυβέρνηση χρειαζόταν τότε να μαζέψει χρήματα γιατί η Ελλάδα είναι ένα ουσιαστικά χρεοκοπημένο κράτος. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μακροπρόθεσμη συμβολή των μέτρων που υιοθετούμε στη νοοτροπία του λαού μας που πολλές φορές είναι πολλαπλά επιβλαβής. Ομολογώ πάντως ότι η νομιμοποίηση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά ή παράτυπα πτυχία (αρκεί να περάσουν κάποιες εξετάσεις) ξεπερνά κάθε όριο, με προφανές κίνητρο όχι την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά τη συντήρηση ημετέρων σε θέσεις που παράνομα πήραν.

Σε μια χώρα με παραπάνω από 1 εκατομμύριο άνεργους η ρύθμιση αυτή που φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας είναι κάτι παραπάνω από προκλητική.