Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 πραξικοπηματίες

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης θα προσαχθούν σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι 8 στρατιωτικοί, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Είναι γνωστό πως οι 8 θα ζητήσουν και αναμένεται να λάβουν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.

αλεξ.λη

Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που έχουν στηθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, αναμένοντας την προσαγωγή των στρατιωτικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Οι 8 κατηγορούνται ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας και ότι δεν είχαν λάβει σχετική άδεια για να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

αλεξ.λη3

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, δεν γνώριζαν ότι γινόταν πραξικόπημα και ισχυρίζονται ότι απλά εκτελούσαν εντολές.

«Το ποινικό δικαστήριο θα τελειώσει σύντομα και περιμένουμε μια καλή απόφαση ώστε να μην ασκήσουμε έφεση. Οι πελάτες μου δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα. Έλαβαν εντολές από ανωτέρους τους για να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, πράγμα που έπραξαν μέχρι που δέχτηκαν πυρά από την αστυνομία. Στη συνέχεια έλαβαν μηνύματα ότι γίνεται πραξικόπημα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους» υπογράμμισε η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη.

Η δικηγόρος ερωτηθείσα πόσο καιρό μπορεί να πάρει η εξέταση για πολιτικό άσυλο, απάντησε τρεις μήνες, ενώ όπως υπογράμμισε, οι 8 Τούρκοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μεταφορά σε όλη τη χώρα.

αλεξ.λη2

Με τη σύλληψή τους έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν θα αγνοήσει το αίτημα του λαού για επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα το συζητήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Τουρκία είναι σε αναμμένα κάρβουνα και ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι από την τηλεφωνική του συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα προέκυψε ότι: «Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες μέσα σε 15 με 20 μέρες».

Την ίδια στιγμή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι το αίτημα έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη έχει ένα ισχυρό επιχείρημα που είναι η συμμετοχή τους σε πραξικόπημα. Προσδιόρισε δε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοσή τους είναι περίπου 15 με 25 ημέρες