Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα - Μάχη με φλόγες 30 μέτρων!

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, με “αντίπαλο” τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή (9 έως 10 μποφόρ), προκαλώντας αναζωπυρώσεις στα μέτωπα.

Οι δυνατοί άνεμοι δεν είναι η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, καθώς η περιοχή που καίγεται είναι εξαιρετικά δύσβατη και με πυκνή βλάστηση με αποτέλεσμα οι φλόγες σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα!

Στο σημείο επιχειρούν τρία ελικόπτερα- με δυσκολία- λόγω των ισχυρών ανέμων- δύο από την Κρήτη αλλά και ένα Super Puma που ήρθε από την Αθήνα, 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, στρατιώτες, τέσσερις υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή έξω από τις Μάλλες και στον οικισμό Πλάτανος, άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει κάνει στάχτη τμήματα του δάσους στην ανατολική πλευρά του Σελάκανου, καθώς και μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, αμπελιών και άλλων καλλιεργειών. Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό έπειτα από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, τις οποίες ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.