Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στην Εγνατία Οδό, όσο και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Κοζάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Στο νομό Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης και παγετού έχει διακοπεί από το 18ο έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και από το 25ο έως το 50ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου).

Ενώ διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα σημεία από το 25ο έως 31ο χλμ. επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου) και από το 10ο έως 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εκτός από το 28ο χλμ της εθνικής οδού Φλώρινας – Κοζάνης (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης και Πέλλας) και στην πεδινή περιοχή Αμυνταίου, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64116099