"Πράσινο φως" από Εθνική για την καταβολή δύο μισθών στους εργαζόμενους του Mega

Το “πράσινο φως” για να καταβληθούν δύο μισθοί – από τους συνολικά 6 που οφείλονται από το κανάλι- στους εργαζόμενους του Mega έδωσε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, θα εκταμιευτούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ (από τα συνολικά 30 εκατ. ευρώ) από τον μπλοκαρισμένο λογαριασμό της Τηλέτυπος ΑΕ που ελέγχει το Μega, για να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και να τακτοποιηθούν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι της Μεσογείων εκπέμπει κανονικά χωρίς ωστόσο τους τελευταίους μήνες να παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων λόγω της μη πληρωμής των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη ότι η Εθνική συμφώνησε με τις άλλες τρεις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες ήδη από την περασμένη εβοδμάδει είχαν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων.

Στην περίπτωση που δεν θα βρισκόταν έως σήμερα λύση, οι εργαζόμενοι σχεδίαζαν για αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά.

Πλέον, θεωρείται πιθανό το δελτίο του Mega να ξαναβγεί στον αέρα.