Σε εξέλιξη οι εκλογές του ΤΕΕ - Ψήφισε και ο Νίκος Βούτσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 60 πόλεις της Ελλάδας, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε την ψήφο του από νωρίς το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, κάλεσε τους μηχανικούς να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το Επιμελητήριο επιλέγοντας, ανεξαρτήτως παράταξης, τους καλύτερους.

Δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Ο κλάδος των μηχανικών είναι εκείνος που ίσως έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, με την πτώση της οικοδομής να έχει φτάσει στο 95%, τόνισε ο κ. Στασινός σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM.

Ακόμη, τόνισε ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τον πρωθυπουργό, που είναι μηχανικός όπως και πολλοί υπουργοί, αλλά δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Στασινός κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για να ενισχυθεί ο κλάδος καθώς «είμαστε ο κλάδος που πάει μαζί με τη χώρα. Αν υπάρχει ανάπτυξη, οι μηχανικοί είναι πρωταγωνιστές… Αν όχι, είναι οι πρώτοι που πλήττονται…».