Πρόεδρος Αρχής Διασφάλισης Επικοινωνιών: Είμαστε εκτεθειμένοι στις παρακολουθήσεις

«Είμαστε εκτεθειμένοι, αν είναι να πεις κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς», σχολίασε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας.

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κλήθηκε να συνεδριάσει σήμερα με αφορμή τις βαρύτατες και σημαντικές καταγγελίες του ΚΚΕ σχετικά με τις συνακροάσεις ωστόσο όμως η τοποθέτηση του προέδρου της ΑΔΑΕ πως παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών υπήρχαν και θα υπάρχουν προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του Ποταμιού Σπ. Λυκούδη ο οποίος αναρωτήθηκε «πάω σπίτι μου και δεν μπορώ να μιλήσω; Επιστρέφουμε το 2016 στη δεκαετία του ’60;».

Σε πηγαδάκι του με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επέμεινε στην άποψη αυτή (σ.σ. που είχε εκφράσει και προ μηνών στην ίδια Επιτροπή) αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. «Εγώ αν ήθελα να πω κάτι, δεν θα το έλεγα προφορικώς, αλλά γραπτώς», υποστήριξε κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή. Κληθείς να εξετάσει την καταγγελία του ΚΚΕ, ανέφερε πως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος συνεχίζεται, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί από πού έγιναν οι κλήσεις.

Στη συνεδρίαση οι βουλευτές έγιναν μάρτυρες ενός «σόου» του Ηλία Κασιδιάρη που υποστήριξε ότι τους έκανε πλάκα ένας 15χρονος, αφού από ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να γίνει συγχώνευση κλήσεων. Μάλιστα ενώπιον των μελών της Επιτροπής τηλεφώνησε στα γραφεία του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας να αποδείξει τα λεγόμενά του.