Έφεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου άσκησε η Εισαγγελία για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Έφεση για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που αθωώθηκε προ ημερών, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και η δίκη θα επαναληφθεί.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής Αρχής έχει απαλλαγεί από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, η οποία πήγαζε από τις καταγγελίες ότι παράλληλα με τη θέση του στην Αρχή ήταν και μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η απαλλαγή Γεωργίου αποφασίστηκε ομόφωνα, καθώς στη δίκη είχε προκύψει ότι η παραμονή του στο Ταμείο ήταν σύντομη, τυπική και για συνταξιοδοτικούς λόγους.
Παράλληλα, εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών και η υπόθεση Γεωργίου για την ξεχωριστή κατηγορία περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Για την εν λόγω υπόθεση είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά είχε ασκηθεί αναίρεση με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ενώπιον του Α. Γεωργίου εκκρεμεί ενώπιον του συμβουλίου Εφετών (για δεύτερη φορά μετά από αναίρεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου) και η κακουργηματική κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στο μνημόνιο.