Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την επίσχεση εργασίας

Κατά της απόφασης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για νέα επίσχεση εργασίας καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατηγορώντας τους ότι αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ενώ σημειώνει ότι η διοίκηση του σωματείου “παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο». Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν νέα επίσχεση εργασίας από την προσεχή Τετάρτη, εάν δεν πληρωθούν έως αύριο Τρίτη τα δεδουλευμένα.

«Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι ενώ η πόλη και ολόκληρος ο νομός κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς λεωφορεία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρουν το σωματείο εργαζομένων – μετόχων. Όπως δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες αυτές που η ανάγκη μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εορτών» σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, δε, ότι προβλήματα όπως «η δραματική μείωση των δρομολογίων στην οποία έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς βλάβες στα λεωφορεία […] δε φαίνεται να απασχολούν τη διοίκηση του σωματείου, η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ «να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις αντί να σχεδιάζει αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες» καθώς και τη διοίκηση του σωματείου, «επειδή τα μέλη του εργάζονται σε ιδιωτικό φορέα και όχι στο δημόσιο, να απευθύνεται προς αυτόν για τις όποιες διεκδικήσεις του» και «να φροντίσει για την άνετη και πολιτισμένη μετακίνησή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως είναι υποχρέωσή του».