Πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

Σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ ενώ οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και οι παλαιοί του Δημοσίου θα δουν τις συντάξεις τους στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν τις συντάξεις την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Σήμερα, ενεργοποιείται για 18η φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.500.850,00 ευρώ και αφορά 120.097 δικαιούχους του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η 16η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet, μέχρι και 30-11-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2016, καθώς και των προηγούμενων ετών για τις οποίες προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά τουλάχιστον, μέχρι την αρχή του τρίτου δεκαημέρου Σεπτεμβρίου 2016 και από τον έλεγχό τους προέκυψε ότι είναι πλήρη.

Στις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί μειωμένο το ΕΚΑΣ στο σύνολο των δικαιούχων ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί και η έκτακτη ειδική παροχή στους περίπου 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.