Χιονιάς με πολλά προβλήματα στην Κρήτη

Ο χιονιάς έκανε την εμφάνιση του σήμερα και στην Κρήτη.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Στον επαρχιακό δρόμο Χανίων-Ομαλού, η κυκλοφορία διακόπηκε στη θέση Φώκιες. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επιδόθηκαν σε «αγώνα δρόμου» για να κρατηθεί ανοικτό το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δρόμος.

Χιονοπτώσεις αναφέρθηκαν στην περιοχή μεταξύ Κακόπετρου και Άναβου, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας.

Στο παλιό λιμάνι της πόλης τα κύματα δημιουργούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ λόγω των σφοδρών ανέμων «λύγισε» κολώνα του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του Κουμ -Καπί.

viannos8_0

Εγκλωβισμένοι οδηγοί λόγω του χιονιά

Προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο της Βιάννου, όπως αναφέρει το ekriti.gr. Στο τμήμα Αμιρά – Βιάννος έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον δέκα οχήματα, νταλίκες φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς η χιονόπτωση έχει κάνει τους δρόμους γλιστερούς και επικίνδυνους. Οδηγοί που βρίσκονται στο σημείο, και επικοινώνησαν με το Ράδιο Κρήτη, ζητούν μηχάνημα που θα ανοίξει το δρόμο.
Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης είπε ότι κανένα από τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν δεν “φοράει” αλυσίδες. Αυτή τη στιγμή πέντε μηχανήματα ανοίγουν ήδη το δρόμο στο τμήμα Βιάννος – Συκολόγος, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή και της Πυροσβεστικής.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων θα παραμείνουν τα σχολεία: Γυμνάσιο Λύκειο Βιάννου, Δημοτικό Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου Δημοτικό Αμιρών και Δμοτικό με Νηπιαγωγείο Εμπάρου, με απόφαση του δημάρχου Βιάννου.Επίσης, κλειστός θα είναι και ο δημοτικός παιδικός σταθμός .

Κλειστά λόγω χιονιού και τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας. Κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και στα Ανώγεια.

Προβλήματα και στο λιμάνι Ηρακλείου

Με καθυστέρηση έδεσαν τα πλοία, το πρωί, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τα πλοία προσέγγισαν το λιμάνι αργά για να “δέσουν” λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, αναγνώστης του cretalive έστειλε φωτογραφία με το πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ των ΑΝΕΚ LINES να έχει παρασυρθεί κοντά στο Λιμεναρχείο λόγω της κακοκαιρίας.

Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Σε ετοιμότητα είναι το προσωπικό του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και τα πλωτά και χερσαία μέσα του για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας για πλοία, σκάφη ή πρόσωπα που κινδυνεύουν λόγω της κακοκαιρίας.

Με ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο παρακαλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν την δραστηριοποίηση τους για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για τα σκάφη τους.