Η ρόδα του Συντάγματος θα επιστρέψει σπίτι της

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τη ρόδα που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη χρήση της. Σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρεία.

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b13

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b1

Από τη μεριά του ο Δήμος Αθηναίων άρχισε να αφαιρεί από χθες το βράδυ τα βαγόνια λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται στην πρωτεύουσα. Το πρωί της Τετάρτης συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη διεμήνυαν ότι η ρόδα θα λειτουργήσει, αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b11

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b12

Στη συνέχεια ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».