Αγνοείται τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία - Τον αναζητούν οι αρχές

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξαφάνιση του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, καθώς τα ίχνη του Κυριάκου Αμοιρίδη έχουν χαθεί εδώ και τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρει ο βραζιλιάνικος Τύπος, η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο αναζητά τον Έλληνα διπλωμάτη, ενώ την εξαφάνιση επιβεβαίωσε -σύμφωνα με δημοσιεύματα- η τοπική αστυνομία.

Ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Για το περιστατικό η ίδια η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία, το Υπουργείο της Βραζιλίας, αλλά και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ανησυχητική είναι και η αναφορά ενός αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε πως επικοινώνησε με τον διπλωμάτη μέσω γραπτών μηνυμάτων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας που μίλησε σε βραζιλιάνικη εφημερίδα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής.

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.

Ένας άλλος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε ότι “αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές». Η αστυνομία καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 e 2334-8835.

Δημοσιεύματα σχετικά με την εξαφάνιση του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη: