Αποδοκιμασίες κατά Τσίπρα από εργαζομένους του ΟΛΘ και των σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης"

Δεκάδες εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Καρυπίδης” συγκεντρώθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και διαμαρτυρήθηκαν για τους πολλούς μήνες που παραμένουν ακόμα απλήρωτοι. Μάλιστα επιχείρησαν να τοποθετήσουν πανό έξω από το υπουργείο, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να τους εμποδίσουν. Εν συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι απέκλεισαν το δρόμο της Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται το υπουργείο.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1

Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και πολλούς μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στο υπουργείο βρίσκονταν και εργαζόμενοι του Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την επικεφαλής του Γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b11

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσαν ότι, λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπορεί να τους δεχτεί σήμερα ο κ. Τσίπρας και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν από το σημείο. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη και έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές, ενώ τον συνοδεύει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b12

Στις 12, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Καλαμαριά και στη 1μ.μ. θα συναντηθεί με προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα επισκέπτονται τον “Αστερόκοσμο” στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

“Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό” έγραφε στο πανό του επιχειρηματίας έξω από το μαγαζί του οποίου γίνονται έργα του μετρό από το 2009, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του.

metro-pliktos-thessaloniki

Αύριο ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στον Αγιασμό των υδάτων στην Αλεξανδρούπολη, ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.