Κλειστά τα σχολεία στον Έβρο και την Καλαμπάκα

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί στον Νομό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.

Σημειώνεται πως παρά την έντονη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας εξακολουθούν να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό, σε όλο το μήκος του Νομού στον οποίο ωστόσο οι μετακινήσεις συνίσταται να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τους οδηγούς να φέρουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Καλαμπάκας

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων οφείλεται στον παγετό και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.