Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας είτε λόγω του συνεχιζόμενου χιονιά και του παγετού. Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν και σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Στην Ροδόπη επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ολικού παγετού, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των τεσσάρων δήμων της περιοχής.

Κλειστά θα μείνουν για άλλη μία μέρα και τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα ανοίξουν σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. Αργά το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις και για τον δήμο Θέρμης, όπου σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή τονίζει πως «αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες».

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία, αλλά ούτε και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το ΙΕΚ Σίνδου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην υδροδότηση λόγω των παγωμένων σωληνώσεων.

Στον Δήμο Θερμαϊκού η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και τα προβλήματα ύδρευσης και θέρμανσης στα σχολεία αποφάσισε ότι και την Τρίτη δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ούτε στο Δήμο Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, όπου θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας – Χορτιάτη, Λαγκαδά και Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανακοίνωσαν νωρίτερα πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.