Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών που εκτελούσαν, σήμερα το πρωί, υπηρεσία φύλαξης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ανέλαβε η τρομοκρατική ομάδα «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι αστυνομικές αρχές στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στην εν λόγω ομάδα καθώς κατά το παρελθόν είχε επιτεθεί εκ νέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα τα στελέχη της αστυνομίας μιλούν για «τυφλό» δολοφονικό κτύπημα, καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την σύλληψη της καταζητούμενης Πόλας Ρουπα και της 25χρονης συνεργού της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Επίσης υποστηρίζουν ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο να προκαλέσουν περισσότερα θύματα και από καθαρή τύχη αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η πρώτη φορά που επιτέθηκε η τρομοκρατική ομάδα  «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 με όπλο τύπου καλάσνικοφ από την πίσω πλευρά του κτιρίου στην Χαριλάου Τρικούπη.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ δέχτηκε στις 6.18 το πρωί η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 50, στο κέντρο της Αθήνας. Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του.

pasok-astinomikoi

pasok-pirovolismoi

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά στο στήθος και στο πόδι από θραύσματα και έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρισκόταν στο εσωτερικό της κλούβας, όπου έχουν βρεθεί θραύσματα από δύο βολίδες. Μάλιστα οι βολές ήταν ευθείες προς την κλούβα και εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτήν υπήρχαν τρεις αστυφύλακες. Όπως έγινε επίσης γνωστό, μία σφαίρα έχει χτυπήσει την πρόσοψη κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

kalikes-trikoupi-simera

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα ομάδα αγνώστων έφτασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από την οδό Αραχώβης και στην συνέχεια πυροβόλησαν κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, λίγη ώρα μετά την αλλαγή βάρδιας. Από την έρευνα που έγινε στον χώρο, βρέθηκαν 3 κάλυκες πυροβόλου όπλου στην οδό Χ. Τρικούπη 57. Η περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μαξίμου: Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τη «δολοφονική επίθεση» εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη καταδίκασε το Μαξίμου, εκφράζοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. «Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών.

Επικοινωνία Πρ. Παυλόπουλου με αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της

Τον ελαφρά τραυματία αστυνομικό επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο η πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία και του ευχήθηκε γρήγορη και ταχεία ανάρρωση. Σε δήλωσή της από τα γραφεία του κόμματος η κ. Γεννήματα υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα ως θεσμό της Δημοκρατίας.

Παράλληλα τόνισε για τον τραυματία αστυνομικό ότι «είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης» και επισήμανε ότι η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

«Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα» κατέληξε στην δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε δολοφονική την επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ευθείες βολές κατά των αστυνομικών από σημείο κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται περαστικά στον τραυματία αστυνομικό.

mitsotakis-tweet

Με ανάρτηση του στο Τwitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης επικρίνει για ακόμη μία φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-twitter

Το ΚΚΕ «καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης» αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του κόμματος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.