Τραγικό: Άστεγος ξενύχτησε στο χιόνι - Ο Δήμος έκλεισε κέντρο φιλοξενίας

Μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook που αποκαλύπτει την Οδύσσεια ενός άστεγου στο κέντρο της χιονισμένης Αθήνας.

Το γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον χρήστη “Themis Vas”, ο οποίος στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άστεγο ήρθε αντιμέτωπος με την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός δημοτικού υπάλληλου σε κέντρο φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο ίδιος αφού συνόδεψε τον άστεγο μέχρι το κέντρο φιλοξενίας της Πανόρμου άκουσε έκπληκτος τον υπάλληλο να του λέει ότι ο χώρος θα κλείσει στις 23:00 γιατί ο υπάλληλος της επόμενης βάρδιας είναι άρρωστος και εκείνος είναι από τις 15:00 και θα πρέπει να φύγει επειδή κουράστηκε. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο άστεγος να παραμείνει μέσα στο κρύο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας.

Διαβάστε παρακάτω τον απαράδεκτο διάλογο:

dialogos-10-1-2017

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 
Την ίδια στιγμή και μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας του αστέγου ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του.

Για το απαράδκετο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».