Στο έλεος της κακοκαιρίας: Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Λαμία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από τις έξι το πρωί και την πόλη της Λαμίας.

Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων.

Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης και πολύ περισσότερο περιφερειακά ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας αλάτι, προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, καθώς, μετά τη χιονόπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες που είναι – 6 βαθμούς και ο παγετός μετατρέπουν το οδόστρωμα σε πίστα πατινάζ.

Στο εθνικό δίκτυο και στο ύψος της Λαμίας ακινητοποιούνται τα φορτηγά αυτοκίνητα, που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, για να ριφθεί αλάτι και να γίνει αποχιονισμός με τα ειδικά μηχανήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, Λαμίας-Καρπενησίου, και Λαμίας-‘Αμφισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ρίξει το βάρος ώστε να υπάρχει πρόσβαση προς το νοσοκομείο της πόλης, καθώς όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι έχουν σοβαρά προβλήματα και σε πολλούς, ιδιαίτερα περιφερειακούς, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό, εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας

Δυσκολεύουν ιδιαίτερα οι συνθήκες στο εθνικό δίκτυο Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο τμήμα, από το 160 χλμ στον Αγιο Κωνσταντίνο μεχρι τις Ράχες, στο 240 χλμ.

Πριν από λίγο η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας -Θεσσαλονίκης εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας.

Έτσι στα κρίσιμα σημεία οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τα φορτηγά και λεωφορεία και δεν τους επιτρέπεται πλέον να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε προς τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη είτε προς την Αθήνα.

Ωστόσο, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση σε όλη τη Φθιώτιδα.