Ανοιχτά τη Δευτέρα τα περισσότερα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά θα είναι τα περισσότερα σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου μετά από πέντε ημέρες αναστολής των μαθημάτων λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξαιτίας του χιονιά.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (10 διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες και που η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο):

1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣ

1

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Ε΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΦΟΥΛΗ-ΤΥΠΑ 1

2

26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4

3

30ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54

4

38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)

5

47ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3

6

49ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3

7

57ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3

8

102ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ) Ε’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ 1

9

113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Δ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΑΝΟΥ 2
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣ

1

40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4

2

51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54

3

59ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3

4

63ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)

5

67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Δ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 41

6

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΠΤΔΕ-ΑΠΘ Ε΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 29

2. ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
1 1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ) Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 1

 

Στους υπόλοιπους δήμους

Στο δήμο Καλαμαριάς όπως ανακοινώθηκε αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017,  όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και το ΕΠΑ.Λ.) θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Καλαμαριάς επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Θέρμη η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κ. Σχολαρίου.  Ακόμη όπως ανακοινώθηκε αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες στις σχολικές μονάδες του 2ου Γυμνασίου Θέρμης – ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών και θα αποφασιστεί το βράδυ εάν λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Ωραιόκαστρο, όπως ανακοινώθηκε, κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:
-3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
-2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
-Δημοτικό σχολείο Λητής
-1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
-1ο λύκειο Ωραιοκάστρου
-2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Όπως αναφέρει ο δήμος Ωραιοκάστρου, το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου. Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου. Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας. Τα ΚΔΑΠ στο Ωραιόκαστρο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά, επίσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Ανοιχτά θα είναι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως και παιδικοί σταθμοί. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους.

Ανοιχτά θα είναι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη όπως ανακοινώθηκε ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε αποφασίστηκε ότι θα είναι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ανοιχτά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Στο δήμο Παύλου Μελά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα περισσότερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αλλά σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν ποιες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

Στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώθηκε ότι κανονικά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.      Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων. Σε ό,τι αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Λαγκαδά

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες του Δήμου Λαγκαδά, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία και τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στο δήμο Λαγκαδά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είναι: το νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το νηπιαγωγείο Καβαλαρίου, το 1ο νηπιαγωγείο Λαγυνών, το 2ο νηπιαγωγείο Λαγυνών, το δημοτικό σχολείο Λαγυνών, το νηπιαγωγείο Περιβολακίου, το δ ημοτικό σχολείο Περιβολακίου, το νηπιαγωγείο Χρυσαυγής, το δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής, το νηπιαγωγείο Όσσας,  το δημοτικό Σχολείο Όσσας, το δημοτικό σχολείο Γερακαρούς, το νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων, το δημοτικό σχολείο Λαγκαδικίων, το  1ο νηπιαγωγείο Σοχού, το  Γυμνάσιο Σοχού, το νηπιαγωγείο Κρυονερίου, και το   δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου.

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία: 1ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Γυμνάσιο Καλινδοίων, Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Καλινδοίων, Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού, Νηπιαγωγείο Κριθιάς, Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς.