Κορκίδης: «Η απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές μίλησε στην ψυχή της αγοράς»

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές μίλησε στην ψυχή της ελληνικής αγοράς και δικαίωσε τις θέσεις της ΕΣΕΕ υπέρ της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.

Η ΕΣΕΕ προανήγγειλε πως αφού μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης, θα αποφασίσει μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησαν αυτόν τον δικαστικό αγώνα πριν από δύο και πλέον χρόνια, την τελική στάση της απέναντι στο ισχύον πλαίσιο λειτουργίας των Κυριακών. Παράλληλα, κάλεσε την Κυβέρνηση να μελετήσει καλά την απόφαση ενόψει μελλοντικών νομοθετικών ρυθμίσεων και τους Θεσμούς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μία ξεχωριστή ημέρα για τον ελληνικό λαό, ως μία κοινή “καθημερινή”.

Χθες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Οι δικαστές, με την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφασή τους, έκαναν δεκτή την αίτηση επαγγελματικών Ενώσεων και εμπόρων που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 7.7.2014 υπουργική απόφαση, που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στις εξής περιοχές:

Αττική
α) Ιστορικό κέντρο Αθηνών και
β) Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου,

Κεντρική Μακεδονία
α) Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και
β) Χαλκιδική

Νότιο Αιγαίο: Στους Δήμους
α) Ρόδου,
β) Κω,
γ) Σύρου Ερμούπολης,
δ) Μυκόνου και
ε) Θύρας.