Αντεπίθεση Μουλόπουλου: ΠΑΣΟΚ & ΝΔ δεν αντέδρασαν για Μιχελάκη & Καψή-Θα χάσουν τα τσιφλίκια τους;

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανάληψη της διοίκησης του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρο του Δ.Σ. της “Αυγής” και επί δύο δεκαετίες Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας Το Βήμα Β. Μουλόπουλο. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επέκριναν και καυτηρίασαν την αλλαγή της σκυτάλης στον ΔΟΛ, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισαν την εξέλιξη αποτέλεσμα διαπλοκής και συναλλαγής, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για πρακτική εκβιασμού.

Σε σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις προέβησαν τα κόμματα αλλά και μεμονωμένα επιτελείς της αντιπολίτευσης από την στιγμή που έγινε γνωστή η αλλαγή στα ηνία του Ομίλου.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι το συγκρότημα και οι εφημερίδες του ΔΟΛ δεν πρόκειται να γίνουν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, και πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση για μεροληψία, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν δημοσιογράφοι ανέλαβαν επιτελικές θέσεις σε ΜΜΕ, ενώ είχαν διατελέσει όχι απλώς Βουλευτές αλλά Υπουργοί, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Παντελής Καψής, δεν αντέδρασε.

«Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο Βασίλης Μουλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Alpha 989.

Όπως είπε, «το συγκρότημα ήταν κατεξοχήν οι εφημερίδες της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης. Της Κεντροαριστεράς μετά. Εκεί θα παραμείνουν».

«Ο κ. Μιχελάκης ως τι γύρισε στον ΑΝΤ1; Είχε δουλέψει επί χρόνια και μετά έγινε υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Εκτός αν απαγορεύεται σε όποιον έχει θητεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει κάπου αλλού. Τότε μιλάμε για άλλου είδους δημοκρατία», τόνισε και διερωτήθηκε: «Όταν ο κ. Καψής, άλλος εξαίρετος συνάδελφος και πρώην υπουργός Τύπου, πήγε στον ΣΚΑΪ, ανησύχησαν το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία; Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά τα πράγματα και φοβούνται μήπως χάσουν το τσιφλίκι τους;»

Ο κ. Μουλόπουλος διευκρίνισε ότι η αποδοχή των διοικητικών αρμοδιοτήτων στον ΔΟΛ δεν συνδέεται με καμία φιλοδοξία, προσθέτοντας ότι είναι αρκετά μεγάλος και συνταξιούχος για έχεις στόχους. «Εάν θέλανε βοήθεια εγώ θα την έδινα. Δεν είναι μόνο για τον ΔΟΛ. Είναι για οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής υποστήριξε ότι έχει «μία διαφορετική ηθική που διαφέρει απ’ τους άλλους». «Στη δύσκολη κατάσταση που φεύγουνε πολλοί, εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουνε το πλοίο» επεσήμανε.

Η ανακοίνωση για την αλλαγή

Την Τρίτη, με μια αιφνιδιαστική απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη, τη διοίκηση του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη ανέλαβε ο Πρόεδρος της “Αυγής”, Βασίλης Μουλόπουλους, ώστε συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Ομίλου.

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα www.tovima.gr:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες (σ.σ. Δευτέρα) από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Η δημοσίευση στο «Βήμα»

Η δημοσίευση της «Αυγής»

ΝΔ: Η κυβέρνηση τοποθετεί τοποτηρητή στον ΔΟΛ – Δεν αντέχει την ελεύθερη δημοσιογραφία

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρει μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες: 

Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. 

Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. 

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης». 

Βενιζέλος: Τώρα μαθαίνουν όλοι τι θα πει διαπλοκή

Για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Στο σχόλιο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Θεοδωράκης: Προσοχή, δεν είναι πλάκα

Με μια ανάρτηση στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει ειρωνικά τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό :

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».