Επεισόδια στο Πέραμα: Τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο, δηλώνει η κυβέρνηση (vid)

«Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν και όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου. Παράλληλα τονίζει, πως πρέπει «να θεωρείται δεδομένο, ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο» και προσθέτει, ότι «σε κάθε ανάλογη ενέργεια επιβάλλεται να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας».

Επίσης καθιστά σαφές με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι όλα τα παιδιά των προσφύγων που πηγαίνουν στο σχολείο είναι υγειονομικά ελεγμένα και προσθέτει ότι «κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές».

Καταλήγοντας το υπουργείο χαιρετίζει την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών, που όπως αναφέρει «υποδέxονται εν τέλει τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη». Αξίζει να σημειωθεί πως αφορμή για τα χθεσινά επεισόδια, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, στάθηκε η απόφαση για τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, 25 προσφυγόπουλων από το Σχιστό.