Ντοκουμέντο CIA: Ετοίμαζαν τον Αττίλα από το 1967 μόλις η χούντα απέσυρε τη Μεραρχία

Έγγραφο ντοκουμέντο της CIA αποδεικνύει ότι η Χούντα των συνταγματαρχών το 1967, έγινε με σκοπό να ξεπουληθεί η Κύπρος. Κύριος εκφραστής αυτής της άποψης είναι ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος, ο αξιωματικός που με το Τάγμα του κράτησαν την Λευκωσία. Το έγγραφο ντοκουμέντο της CIA, που φέρει ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, και δημοσιεύει το militaire.gr, επιβεβαιώνει αυτές τις απόψεις και εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους όσους ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν τους χουντικούς και την 21η Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Νοεμβρίου 1967 η Ελληνική Μεραρχία αποσύρθηκε από την Κύπρο.

ntok1

Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην Ελλάδα. Επίσης στο έγγραφο αυτό αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις και συγκρίνει τις δυνάμεις της Ελλάδαςμ με εκείνες της Τουρκίας και επισημαίνει το πλεονέκτημα που έχει η Τουρκία στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.

ntok2

Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή μαζί με το προδοτικό πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967. Η ανάλυση της CIA εκτιμά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό που μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι σε 12 ώρες στην Κύπρο μέσω θαλάσσης και αέρα. Ταυτόχρονα το έγγραφο της CIA επισημαίνει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με τη πλήρη συνεργασία των χουντικών!

ntok3