Απαισιόδοξος ο Μουλόπουλος για τον ΔΟΛ

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, μετά και την αποδοχή πρότασης από τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ να συνδράμει στην προσπάθεια εξυγίανσης και επιβίωσης του συγκροτήματος, τόνισε πως οι ελπίδες συνέχισης της λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ είναι πολύ λίγες.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επιβεβαίωσε την ύπαρξη επενδυτή, χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει αλλά ούτε και να διαψεύδει τα σενάρια για πιθανή ανάμειξης του του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με τον κύριο Μουλόπουλο, ο επενδυτής είναι ο μόνος που δεν φέρει ευθύνες για την μη ολοκλήρωση του deal, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει, ο όμιλος, παρά τους “πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι του” είχε άμεση ανάγκη από χρήματα για την επανεκκίνηση του.

Ενώ στο “τις πταίει;” ο δημοσιογράφος αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης, παραπέμποντας στην «άλλη κορυφή του τριγώνου», έχοντας ήδη ωστόσο αποκλείσει από το σχήμα επενδυτής-τράπεζες-ιδιοκτησία ΔΟΛ τους δύο πρώτους. Παράλληλα επισήμανε πως ο επενδυτής αρνήθηκε να καλύψει μέρος των δανείων, που, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν μόνο του συγκροτήματος, αλλά και προσωπικά.

Όσον αφορά τις προθέσεις του κύριου Ψυχάρη, ο δημοσιογράφος υπογράμμισε πως δεν τις γνωρίζει “πια”, ενώ αναφερόμενος στις αιτιάσεις για τις πολιτικές ευθύνες, είπε ότι «υπάρχουν αλλά δεν συμψηφίζονται» ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην ΝΔ.

Συνοψίζοντας ο κ. Μουλόπουλος υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στην Βουλή, ώστε να κατατεθεί τροπολογία, η οποία θα εξασφάλιζε ενδιάμεση χρηματοδότηση αλλά θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και τον όμιλο να εξετάσουν τις όποιες προοπτικές. Όπως είπε ο κ. Μουλόπουλος, αυτή την τροπολογία «την είχε πάει η επιτροπή διάσωσης του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλαδή και αυτή την τροπολογία ο κ. Μητσοτάκης την απέρριψε μετά βδελυγμίας, αν θυμάμαι καλά…».

Ενώ δεν λησμόνησε να “ρίξει και τα βέλη του” στις τράπεζες για τον αλόγιστο δανεισμό και αφετέρου στην κακή διαχείριση κάνοντας λόγο για «αλόγιστη σπατάλη χρημάτων» και παραλληλίζοντας την ιστορία του ΔΟΛ με αυτήν της κρίσης στην Ελλάδα: «Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά … μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα…» είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.