Απτόητοι οι Τούρκοι - 21 νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Συνεχίζουν απτόητοι τις παραβιάσεις οι Τούρκοι, καθώς μια ημέρα μετά την προσέγγιση μιας πυραυλακάτου στα Ίμια, οι γείτονες προχώρησαν σε μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 21 παραβιάσεις σε Ανατολικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Από αυτές οι 17 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο αρχικά εισήλθε στο FIR Aθηνών λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ανατολικά της Ρόδου και στη συνεχεία αφού εξήλθε, επέστρεψε και πάλι νότια της Λήμνου πραγματοποιώντας σειρά παραβιάσεων εξερχόμενο Βόρεια της Λέσβου.

Στη συνέχεια ζεύγος δύο μαχητικών F-16C/D της τουρκικής Αεροπορίας εισήλθε στις 14:00 το μεσημέρι στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και λίγο αργότερα αποχώρησε για να εισέλθει εκ νέου στις 14:25 μ.μ. μεταξύ Χίου και Σάμου.

Από ελληνικής πλευράς διατάχτηκε η απογείωση Readiness μαχητικών F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Σκύρο, τα οποία εντόπισαν άμεσα και αναχαίτισαν τους εισβολείς.

Τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα και στην διαδικασία αναχαίτισης από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί εμπλοκή η οποία τελείωσε με την έξοδο τους από το FIR Aθηνών.