Bild: Όλοι μιλούν για Grexit κι η Ελλάδα αγοράζει αεροπλάνα

Η πρόθεση της Ελλάδας για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών βρίσκεται στο επίκεντρο της αρνητικής κριτικής που ασκεί στη χώρα μας άρθρο της Bild.

Όπως σημειώνει, οι χρεοκοπημένοι Έλληνες ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη, ενώ το σενάριο του Grexit βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να δαπανήσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για μαχητικά F-16.

Το δημοσίευμα τονίζει χαρακτηριστικά: “Και πάλι η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα: Χωρίς τα χρήματα των δανειστών το καλοκαίρι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πτώχευση. Η χώρα δεν πάει ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Το φάντασμα τoυ “Grexit” πλανάται και πάλι πάνω από την Ελλάδα.

Με τους πυροσβέστες να διαδηλώνουν στους δρόμους των Αθηνών ζητώντας την μονιμοποίησή τους και τον δείκτη ανεργίας να είναι πάνω από το 23%, η Κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να επενδύσει πολλά χρήματα σε όπλα».

Εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να δαπανήσει συνολικά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αεροπορίας μέχρι και 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η χώρα μας διαθέτει 155 F-16 και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το ελληνικό Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης των παλαιότερων αεροσκαφών στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.