Δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων: Μπροστά η ΝΔ κοντά στην αυτοδυναμία

Προβάδισμα 11,6 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων, δηλαδή το  «poll of polls» που προκύπτει από τον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργήσει οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες.

Πρόκειται για πέντε δημοσκοπήσεις από τις Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ που έγιναν το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2017, οι οποίες συγκρίνονται με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών που έγιναν την ίδια περίοδο το 2016.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύει η “Καθημερινή”, προκύπτει ότι το υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας δεν οφείλεται μόνο στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην άνοδο του ίδιου του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2%. Το 5,5% ψηφίζει άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι.

Την ίδια ώρα, από τη δημοσκόπηση συμπεραίνεται πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς φτάνει μόνο να κερδίσει τις ψήφους ακόμη και του 1/3 όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%).