Γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι συγκάλυπτε σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μαθητριών

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ξεκινά το υπουργείο παιδείας, εις βάρος διευθυντή γυμνασίου της Μυτιλήνης, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών του σχολείου, από τον ιδιοκτήτη κυλικείου.

Ο ΓΓ του υπουργείου παιδείας  Γιάννης Παντής, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι: «έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι πως σε τέτοιες υποθέσεις είμαστε αμείλικτοι. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας».
Γονείς και κηδεμόνες που τοποθετήθηκαν επίσης στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό 1, κατήγγειλαν ότι ενημέρωσαν το διευθυντή του γυμνασίου για όσα βίωναν τα παιδιά τους, αλλά, όπως σχολίασαν, αυτός αδιαφόρησε επιδεικτικά και ύποπτα.

Ερωτηματικά προκαλεί βέβαια το γεγονός πως στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο διευθυντής του γυμνασίου ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για “προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15 ετών” και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του σχολείου το 2012 δηλαδή πριν από πέντε χρόνια.

Στη δίκη κατέθεσαν εναντίον του ιδιοκτήτη κυλικείου οι γονείς της μαθήτριας, αλλά και γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων, αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με άλλους μαθητές.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από τη θέση του διευθυντή του σχολείου αλλά και γενικά από το χώρο της εκπαίδευσης. Η  ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθύμιζε πως και στο παρελθόν έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου διευθυντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, ο οποίος ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή.