Η κόρη του Τούρκου Πρωθυπουργού "επιθεώρησε" το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό- Συνοδεία Μουζάλα

Σε μια κίνηση που επιφέρει πολλές σκέψεις και προβληματισμούς προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση επιτρέποντας στην κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ να επισκεφθεί και να… ελέγξει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.

Συγκεκριμένα, η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, έφτασε χθες το μεσημέρι στο Σχιστό, περιηγήθηκε στους χώρους του κέντρου υποδοχής προσφύγων και σχεδόν… έλεγξε τις εγκαταστάσεις. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνοδευόταν από επιτελείο του τουρκικού προξενείου και μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων και τους μοίρασε δώρα και γλυκά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού βρισκόταν και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και συνομίλησε με τους υπεύθυνους του χώρου.

Το αίτημα να επισκεφθεί η κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού. Ωστόσο παραμένει άγνωστος ο λόγος με τον οποίο επετράπη στην κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού η επίσκεψη στους πρόσφυγες που μας στέλνει η Άγκυρα την στιγμή που όλο και περισσότεροι μετανάστες αναχωρουν από τα παράλια της χώρας για τα ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμμε τις δηλώσεις του για το Αιγαίου δυναμιτίζει το κλίμα εταξύ των δύο χωρών, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο.