Έρχεται η «Γαλάτεια»- Φέρνει βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ο Μάρτης μας ξεγέλασε με την καλοκαιρία καθώς όλα δείχνουν ότι ο Χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ενα νέο καιρικό φαινόμενο πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ώρες, το λεγόμενο φαινόμενο “Γαλάτεια” , σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαρακτηριστικά του φαινομένου θα είναι η πολλή βροχή, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Η καιρός θα αρχίσει να χαλάει από σήμερα το βράδυ ( Δευτέρα 06/03) και η κακοκαιρία θα διαρκέσει τρεις μέρες.

Πιο συγκεκριμένα το βαρομετρικό «Γαλάτεια», θα κινηθεί από την Αδριατική προς το Ιόνιο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 09/03.

Δευτέρα 06/03

Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν το ανατολικό αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Tα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νοτιά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Τρίτη 07/03

Την Τρίτη θα επηρεαστούν από το μεσημέρι και μετά τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος και από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα και οι υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Τετάρτη 08/03

Την Τέταρτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλη τη χώρα, βαθμιαία, όμως, τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Πέμπτη 09/03

Την Πέμπτη θα επηρεαστούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος.

Παρασκευή 10/03

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.