Μπροστά η ΝΔ με 17 μονάδες - Το 52% λέει να καταψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα

Στις 17 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η απόσταση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 32,5%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα 15,5%. Όσο για την παράσταση νίκης το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι σαρωτικό, καθώς το 73% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 12,5% θεωρεί ότι θα αναλάβει και πάλι τα ηνία της χώρας.

Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, στη δεύτερη θέση ο κ. Κουτσούμπας με 29,5% και η κ. Γεννηματά τρίτη. Στο 22% βρίσκεται ο Πρωθυπουργός. Με 37% προηγείται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Ωστόσο σε ακόμα μια δημοσκόπηση αποτυπώνεται η αισιοδοξία των πολιτών για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση: Το 87% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την ίδια απάντηση σε ποσοστό 75%.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ψηφοφόροι βλέπουν θετικά την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους θεσμούς.  Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ στην ίδια ερώτηση απάντησε θετικά το 29%.

Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στην ερώτηση αν ορθώς άνοιξε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης 2 στους 3 θεωρούν ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 17% απαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα; Στην ερώτηση απαντά ναι μόλις το 27% ενώ το 61% απαντά όχι.

Τί κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει: το 19% λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5% λέει κυβέρνηση ΝΔ.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.069 ατόμων.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα εδώ.