Στη Μεσσηνία το "Survivor" της Νορβηγίας - "Μάγεψε" το κοινό η ομορφιά του τόπου

Το Survivor κέρδισε από την αρχή την καρδιά των τηλεθεατών στην Ελλάδα, ωστόσο σε άλλες χώρες αντίστοιχα προγράμματα σημειώνουν ακόμη καλύτερη πορεία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το τηλεπαιχνίδι “Mesternes Mester” (“Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών”), το οποίο προβάλλεται από τη νορβηγική τηλεόραση. Μάλιστα το παιχνίδι έχει εξ ολοκλήρου γυριστεί στη Μεσσηνία και έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού σε μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας, αποσπώντας ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν και το 70%.

Τα πλάνα από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας έχουν εντυπωσιάσει τους Νορβηγούς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξήσει το ενδιαφέρον τους ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό. Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει και διάφορα δημοσιεύματα, όπου εκτός από όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι φιλοξενούνται και σημαντικές αναφορές για την περιοχή που φιλοξένησε την παραγωγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Dagbladet”, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η εκπομπή, που πέρυσι φιλοξενήθηκε στο Μονακό, φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις από την Καλαμάτα» – ενώ σημειώνεται ότι η παραγωγή φιλοξενήθηκε στο πανέμορφο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου στη Σάνταβα, σημειώνει το eleftheriaonline.gr.

Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη, κάτι που κέρδισε ακόμα περισσότερους Νορβηγούς τηλεθεατές.