Οι γκάφες της στρατιωτικής παρέλασης

Τελείωσε η στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λοιπών πολιτικών και θρησκευτικών αρχών του τόπου.

Εντούτοις από τα δρώμενα δεν έλειψαν τα παράδοξα, όπως λάθος εκφωνήσεις και ατυχείς προσπάθειες.

Την αρχή έκανε ο εκφωνητής της ΕΡΤ, που “βάφτιζε” τα άρματα με άλλα ονόματα και άλλαζε ονόματα σε υπουργούς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Την ώρα που οι κάμερες στράφηκαν στην εξέδρα των επισήμων, ο εκφωνητής ανέφερε ότι παρακολουθεί την παρέλαση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον (εδώ και πολλά χρόνια νεκρό0 υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ.

Στην πραγματικότητα, ο εκφωνητής “ανέστησε” τον μεγάλο πολιτικό της δεξιάς Ευάγγελο Αβέρωφ, που πέθανε το 1990 και τον “έβαλε” να παρακολουθεί την παρέλαση στην θέση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

Το σχετικό βίντεο:

Οι γκάφες δεν τελείωσαν όμως εκεί, συνεχίστηκαν με πρωταγωνιστή αυτή την φορά την στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας και ειδικότερα τον υποστράτηγο Λαλούση Χαράλαμπο, (διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων),που ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το τέλος της παρέλασης.

Ο υποστράτηγος στο τελευταίο στάδιο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης κατευθύνθηκε προς τον ΠτΔ, έχοντας στον ώμο του το σπαθί του.

Έφτασε μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο ανήγγειλε εθιμοτυπικά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει το σπαθί στη θήκη του.

Και λέμε προσπάθησε, διότι για αρκετά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να τα καταφέρει, δείχνοντας εμφανώς αμήχανος, εξ’ αιτιάς μάλλον του άγχους που είχε.

Τελικά τα κατάφερε και στη συνέχεια δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο αντάλλαξε και χειραψία.

Το βίντεο με το στιγμιότυπο: