Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Μεγάλη Τρίτη

Καιρός:Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη και από αργά τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με σποραδικούς όμβρους στα βόρεια.

Άνεμοι: τα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη

Καιρός: Στο νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικού όμβρους στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την Πέμπτη στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη Παρασκευή

Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Μεγάλο Σάββατο

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα βόρεια, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα

Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά, σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων από δυτικά προς ανατολικά σε ήπιες γενικά εντάσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου.