Κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα με μικρές καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Από το ύψος της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα μέχρι τη Κακιά Σκάλα τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Αντίθετα, πιο καλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τροχαίας από τις 09.00 το πρωί έχουν περάσει περισσότερα από 84.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας και περισσότερα από 55.000 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών.

Στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ η πληρότητα ξεπερνάει το 90%, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα περισσότερα δρομολόγια παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 70%. Μόνο τη Μ. Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 25.957 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 7.852 επιβάτες.

Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων συμπίπτει με το Πάσχα των Καθολικών και έτσι πολλοί ξένοι Ορθόδοξοι και Καθολικοί έρχονται να περάσουν τις ημέρες των διακοπών στην ελληνική επαρχία.

Αυξημένη είναι όμως από τη Μεγάλη Τετάρτη και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630 πτήσεις προς όλους τους προορισμούς. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Πάρος και η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.