Ηράκλειο Κρήτης: Η πόλη με την ακριβότερη βενζίνη στην Ελλάδα

Κάτι λιγότερο από 1,80 λεπτά το λίτρο κοστίζει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η βενζίνη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η «θλιβερή» πρωτιά για την πόλη της Κρήτης επικυρώνεται και από συγκεκριμένο πρατήριο στο κέντρο της πόλης, το οποίο όπως επικαλείται το cretapost, πουλά τη βενζίνη 1,795 το λίτρο.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή του καυσίμου σε τόσο υψηλά επίπεδα.

«Δύο είναι τα κριτήρια με τα οποία διαμορφώνονται οι τιμές της βενζίνης. Αρχικά έχουμε τα μεταφορικά τα οποία και ανεβάζουν το κόστος για το Ηράκλειο αλλά και την τιμολογιακή πολιτική που έχει η κάθε εταιρία», επεσήμανε ο κ. Σαμόλης.

Προειδοποίησε ωστόσο τους καταναλωτές «να κοιτάνε πρώτα τον πίνακα με τον μέσο όρο της τιμής βενζίνης που κάθε μέρα υπάρχει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ύστερα να διαλέγουν ένα πρατήριο το οποίο να μην έχει ούτε την πιο φτηνή αλλά ούτε την πιο ακριβή βενζίνη».

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο πρατήριο δε, ο κ. Σαμόλης ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει ελεύθερη αγορά, ο καθένας μπορεί να κοστολογήσει το προϊόν του, όπως επιθυμεί.

Το ζήτημα ωστόσο, δε λήγει εκεί, καθώς σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτει το υπουργείο, τα πρατήρια βενζίνης που βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου, παρουσιάζουν τεράστιες τιμολογιακές διαφορές, που σε αρκετές περιπτώσεις, αγγίζουν ακόμα και τα 20 λεπτά το λίτρο.