Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος - Δε μάζεψε τα 200.000€ της εγγύησης

Μπορεί να του έδωσε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση το Εφετείο ο όρος της εγγύησης όμως είναι απαγορευτικός.

Σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην καρδιά.

Το γεγονός όμως ότι δεν διαθέτει το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την εγγύηση της αποφυλάκισης, σημαίνει ότι θα οδηγηθεί πίσω στο κελί των φυλακών του Κορυδαλλού.

Το ποσό των 200.000 ευρώ, είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και ως εκ τούτου ο πρώην υπουργός πρέπει να γυρίσει στο κελί του.

Ας σημειωθεί ότι η αίτηση είχε γίνει δεκτή μετά την επίκληση σοβαρών λόγων υγείας, καθώς ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση bypass.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

“Ο κ. Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την Νοσηλεία του (17/03 – 21/04/2017) στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών μετά από επέμβαση τριπλής στεφανιαίας παράκαμψης.

Εξέρχεται σήμερα 21/04/2017 σε καλή γενική κατάσταση με οδηγίες για την περαιτέρω ανάρρωσή του  και σύσταση για συχνή καρδιολογική παρακολούθηση”.

Την ανακοίνωση υπογράφει η Διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπαλασοπούλου και ο Γιώργος Οικονομόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπισή του αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας.