Αλλάζει ο καιρός - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την κακοκαιρία αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως οι νότιες περιοχές της Ελλάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σάββατο αναμένεται να επηρεαστούν:

  • η Πελοπόννησος
  • η Κρήτη
  • οι Κυκλάδες
  • τα Δωδεκάνησα
  • πιθανόν η ανατολική Στερεά

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και τα δυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου, το ψυχρό κύμα από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από την Παρασκευή, στη διάρκεια της οποίας θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε διάφορα σημεία, κυρίως όμως στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα πέσει τρεις με τέσσερις βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα κυμανθούν από 4 έως 6 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και η πτώση της θερμοκρασίας αισθητή, καθώς θα φτάσει ακόμη και στους μείων 10 σε σχέση με την Πέμπτη, πέφτοντας από τους 25 βαθμούς, στους 16 στην περιοχή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ΕΜΥ