Δεκαέξι πρόσφυγες νεκροί ανοιχτά της Λέσβου σε ναυάγιο - Δύο γυναίκες διασώθηκαν

Στους δεκαέξι νεκρούς, ανήλθε ο τραγικός απολογισμός από τη νέα ναυτική τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί πέντε ανθρώπων στη θάλασσα από σουηδικό σκάφος της Frontex.

Νωρίς το πρωί ανατράπηκε στην βορειοανατολική ακτή της Λέσβου, ανοικτά της Μήθυμνας, πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

 

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωvτανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ωστόσο η γυναίκα που είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει στους Λιμενικούς ήταν ότι: στο πλοίο που είχε ξεκινήσει στις 11 το βράδυ από τα τουρκικά παράλια επέβαιναν συνολικά περίπου 25 πρόσφυγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για άγνωστο αριθμό αγνοούμενων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ