Βελλίδειο: Κώστας Καραμανλής και πληθώρα στελεχών της ΝΔ σε παρουσίαση βιβλίου

Πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της λεγόμενης παλαιάς φρουράς αλλά και μεγάλος αριθμός  νέων έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση βιβλίου των Παντελή Σκλια και Σπύρου Ροκανά που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του Κώστα Καραμανλή.

Η εκδήλωση θυμίζει… προεκλογική συγκέντρωση καθώς ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι γαλάζιοι δήμαρχοι του Νομού, όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Μίμης Φωτόπουλος και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Βελλίδειο έσπευσε και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία παρότι στέλεχος των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης ποτέ δεν έκρυψε το καραμανλικό της παρελθόν.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος κρατούσε μια παλαιά φωτογραφία του θείου του και υφυπουργού της κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου το 1940 Λεωνίδα Ιασωνίδη μαζί με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή προκειμένου να την δωρίσει στον πρώην πρωθυπουργό.

Την σημερινή εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου με αφορμή την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: “The Greek Political Economy: 2000-2015”.

Το θέμα της συζήτησης είναι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία μετά το 2000 και οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια.

Ομιλητές είναι οι επιμελητές της έκδοσης: οι καθηγητές Παντελής Σκλιάς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Σπύρος Ρουκανάς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.